Wiórki kokosowe są najbogatszym źródłem trójglicerydów średniołańcuchowych, czyli zdrowych tłuszczów, które wspomagają pracę mózgu i poprawiają nastrój. Z SERCA POLECAM
Daktyle przez mieszkańców krajów arabskich nie bez przyczyny nazywane są "chlebem życia" - bogate są w błonnik, liczne witaminy (zwłaszcza w witaminę B3), związki mineralne (szczególnie potas), a także przeciwutleniacze i salicylany, które działają jak aspiryna. Z SERCA POLECAM
Suszone figi to przede wszystkim doskonałe źródło wapnia, który wzmacnia kości. Mają też najwięcej błonnika spośród wszystkich suszonych owoców. Są także skarbnicą potasu, który pomaga obniżyć ciśnienie. Z SERCA POLECAM
Sułtanki to duże, żółte rodzynki z bezpestkowych winogron uprawianych pierwotnie w Turcji. Pochodzą z ekologicznych upraw i suszone są w naturalny sposób. Dzięki dużej ilości cukrów, głównie fruktozy, są skondensowanym źródłem energii polecanym sportowcom i osobom cierpiącym na zespół chronicznego zmęczenia. Z SERCA POLECAM
Morele suszone na słońcu Bio wytwarza się naturalnymi metodami, nie zawierają także konserwantów, dzięki czemu zachowują najwięcej pożytecznych właściwości świeżych owoców. Stanowią smaczną i pożywną przekąskę, a po namoczeniu i rozdrobnieniu apetyczny dodatek do ciast, deserów i potraw kuchni orientalnej. Z SERCA POLECAM
Ekologiczne bezglutenowe śliwki suszone bez pestek mogą być zarówno dodatkiem do deserów, dań mięsnych i pierogów, jak i samodzielną przekąską. Z SERCA POLECAM
Pestki dyni są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które zapobiegają odkładaniu się cholesterolu w naczyniach krwionośnych, rozrostowi i zapaleniom gruczołu krokowego, wspomagają leczenie stanów zapalnych nerek i pęcherza moczowego. Z SERCA POLECAM
Pestki słonecznika Denver Food to produkt bezglutenowy. Nasiona słonecznika są naturalnym źródłem minerałów i przeciwutleniaczy. Są bogatym źródłem magnezu,cynku, miedzi, manganu i selenu. Dzięki zawartości potasu, słonecznik pomaga regulować gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu.
Daktyle przez mieszkańców krajów arabskich nie bez przyczyny nazywane są "chlebem życia" - bogate są w błonnik, liczne witaminy (zwłaszcza w witaminę B3), związki mineralne (szczególnie potas), a także przeciwutleniacze i salicylany, które działają jak aspiryna. Z SERCA POLECAM
Suszone figi to przede wszystkim doskonałe źródło wapnia, który wzmacnia kości. Mają też najwięcej błonnika spośród wszystkich suszonych owoców. Są także skarbnicą potasu, który pomaga obniżyć ciśnienie. Z SERCA POLECAM
Ekologiczna quinoa kolorowa, znana również jako komosa ryżowa, z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.