odtłuszczone brązowe nasiona lnu. Może zawierać śladowe ilości płatków owsianych i migdałów. Z SERCA POLECAM
Ryż basmati to najszlachetniejsza odmiana ryżu na świecie. Posiada on niepowtarzalny aromat i smak. Ziarna ma dłuższe i węższe od ziaren pozostałych odmian ryżu i pozbawione są warstwy otrębów. Stanowi wyśmienity składnik do potraw z mięsem, sałatek oraz zapiekanek ryżowych. Z SERCA POLECAM
Ryż brązowy to ziarno ryżu, z którego usunięto najbardziej zewnętrzną warstę (plewy), pozostawiając niezwykle wartościową łupinkę. Z SERCA POLECAM
Ekologiczny ryż biały, długoziarnisty. Polecany jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. Z SERCA POLECAM
Ekologiczna kasza gryczana niepalona, otrzymana z obłuszczonego ziarna gryki, należy do jednej z najbardziej odżywczych kasz. Z SERCA POLECAM
Siemię lniane brązowe zawierają najwięcej kwasów tłuszczowych omega 3 (20% w 100g nasion) ze wszystkich nasion i orzechów, oraz witaminę E, błonnik, białko, mikroelementy.
Siemię lniane to malutkie nasionka lnu. Wywar z siemienia łagodzi dolegliwości żołądkowe i likwiduje problemy z zaparciami.Siemię lniane jest środkiem odziałaniu osłaniającym przewód pokarmowy. Z SERCA POLECAM
Pestki dyni są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które zapobiegają odkładaniu się cholesterolu w naczyniach krwionośnych, rozrostowi i zapaleniom gruczołu krokowego, wspomagają leczenie stanów zapalnych nerek i pęcherza moczowego. Z SERCA POLECAM
Pestki dyni są doskonałym źródłem żelaza, magnezu, cynku, odżywczego oleju oraz witaminy E. Z SERCA POLECAM