Wykwintny, o delikatnym smaku, dodatek do deserów na zimno i na ciepło, naleśników, grilowanych mięs. Z SERCA POLECAM
Powstaje jako produkt uboczny produkcji cukru spożywczego. Jest gęsta i ma niską kaloryczność. Jest doskonałym substytutem cukru buraczanego. Podczas produkcji cukru kryształu sok z trzciny cukrowej jest poddawany działaniu kwasu siarkowego. Oczyszcza to melasę i wybiela, lecz powoduje stratę wartości odżywczych. Melasa te wartości posiada. Z SERCA POLECAM
Melasa z buraka to produkt bogaty w składniki mineralne i witaminy. Ze względu na zawartość kwasu foliowego (Wit. B9), zalecany jest dla kobiet w ciąży, dzieci, ludzi aktywnych i sportowców, a także dla osób ze schorzeniami trzustki. Z SERCA POLECAM
Ksylitol to naturalny zamiennik cukru pozyskiwany z drewna brzozy. Z serca polecam