Kategorie

Producenci

Płacę przez PayU
Milena Stawicka - żywność naturalna - sklep internetowy
miod-manuka-mgo100-250g Zobacz większe

Miód Manuka Mgo100 250g

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
 

Z SERCA POLECAM

Więcej szczegółów

89,70 zł

Add to wishlist

Nowy

5 Przedmioty

Więcej informacji

Miód Manuka Mgo100 250g

Miód Manuka MGO® 100+ 250 g to najmniejszy i najtańszy słoik miodu Manuka MGO® 100+. Cechuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg. Zwykłe miody zawierają od 1 do 10 mg/kg, przeciętnie 3,1 mg/kg.Informacje o certyfikacie MGO®

Występujące tylko w niektórych miodach Manuka wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem ich unikatowych właściwości:

  • wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu odpornościowego 
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 1000g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa miesiące.

Naukowo potwierdzone właściwości

Badania naukowa przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały, że Miód Manuka MGO® jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, stężenie tej substancji w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg. Te same badanie udowodniły, że wyłącznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za trwała właściwości charakterystyczne dla miodu Manuka.

Opakowanie 250g

Producent
Propharma Sp.z.o.o.

Opinie

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Miód Manuka Mgo100 250g

Miód Manuka Mgo100 250g

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
 

Z SERCA POLECAM

Napisz opinię