Kategorie

Producenci

Płacę przez PayU
Milena Stawicka - żywność naturalna - sklep internetowy
praktyczne-gotowanie-wedlug-pieciu-przemian Zobacz większe

Praktyczne Gotowanie Według Pięciu Przemian

29,80 zł

Add to wishlist

Nowy

5 Przedmioty

Więcej informacji

 
Praktyczne Gotowanie Według Pięciu Przemian

Praktyczne gotowanie według pięciu przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi Twoją kuchnię. Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem. Tajemnica tkwi w tym jak przygotowujesz posiłki. Możesz jeść to co do tej pory, wystarczy tylko, że zmienisz sposób gotowania.

   Nie jest to książka kucharska, ani książka z kolejną dietą- cud... to podręcznik uczący metod przyrządzania potraw. W gotowaniu według Pięciu Przemian ważniejsze od tego co jesz, jest jak jesz, a raczej jak gotujesz. Potrawy przygotowywane zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpływają na Twoje zdrowie i zachowanie równowagi, a przede wszystkim znakomicie smakują.
    Anna Czelej (aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią, a także autorka wielu publikacji poświęconych tej tematyce) prezentuje także mnóstwo prostych przepisów, które ułatwią zastosowanie nowej techniki gotowania w Twojej kuchni. Do książki Praktyczne gotowanie według pięciu przemian dołączona jest także kolorowa plansza produktów wg Pięciu Przemian, która pomoże Ci w nauce takiego gotowania.


    Chińska filozofia przyrody to temat rzeka, który nie może się zmieścić w jednej książce. Oprócz więc książki „Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian”, w której omawiam zastosowanie artykułów spożywczych w tradycyjnej medycynie chińskiej i pomagam w nauce gotowania według Pięciu Przemian, kończę jeszcze opracowanie tekstu o związkach mężczyzny z kobietą widzianych z perspektywy chińskiej filozofii przyrody i Yi Jing i opracowanie swoich notatek z wykładu Elisabeth Rochat de la Valee „Sfera mentalna i patologia uczuć w medycynie chińskiej”, a mistrzowie taijiquan Marek Baliński i Jarosław Jodzis mają w zanadrzu teksty na temat taijiquan i leczniczych ćwiczeń Qigong. Tymczasem oddaję w ręce Czytelników „Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian” na dobry początek. Mam nadzieję, że książka ta zachęci wiele osób do dalszego zgłębiania tajemnic chińskiej filozofii przyrody i do zastosowania jej w praktyce.

Wydawnictwo: Studio Astropsychologii

Opinie

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Praktyczne Gotowanie Według Pięciu Przemian

Praktyczne Gotowanie Według Pięciu Przemian

Napisz opinię